memang jenuhla nak tunggu daging tu empuk.. takpe.. hasilnyaa.. sodap..
Bahan-bahan:
2 ulas bawang merah (dihiris)
3 ulas bawang putih (dihiris)
1 inci halia (dihiris)
1 kilo daging (dipotong sederhana)
3 biji kentang
2 keping asam gelugur
4. Masukkan daging dan masak sehingga daging empuk.
7. Matikan api dan boleh hidangkan dengan nasi atau roti jala.
2 ulas bawang merah (dihiris)
3 ulas bawang putih (dihiris)
1 inci halia (dihiris)
1 kilo daging (dipotong sederhana)
4 sudu mkn rempah kari daging
2 sudu mkn cili kering (tumbuk/cili boh)
1/2 santandaun kari
tomato
3 biji kentang
2 keping asam gelugur
garam secukup rasa
Cara-cara :
1. Panaskan minyak dan tumis daun kari sehingga garing.2. Masukkan semua bahan yang dihiris sehingga naik wangi.
3. Masukkan rempah kari & cili kering dan tumis hingga naik garing4. Masukkan daging dan masak sehingga daging empuk.
5. Masukkan santan, kentang, asam,garam dan tomato.
6. Kecilkan api dan tunggu sehingga masak.7. Matikan api dan boleh hidangkan dengan nasi atau roti jala.
Post a Comment