Bahan-bahannya:
1 biji ubi keledek merah,dibuang kulit,dibasuh dan dipotong bulat
3 sudu besar tepung gandum
7 sudu besar air
Sedikit kunyit dan garam
1 biji ubi keledek merah,dibuang kulit,dibasuh dan dipotong bulat
3 sudu besar tepung gandum
7 sudu besar air
Sedikit kunyit dan garam
Cara-caranya:
Campurkan tepung gandum, air, kunyit, garam dan ke dlm mangkuk pengadun.
Kacau rata adunan dan masukkan keledek.
Pastikan keseluruhan keledek disaluti dgn adunan tadi.
Panaskan minyak dan masukkan keledek.
Goreng hingga keemasan.Angkat dan letakkan di atas tisu dapur untuk menyerap minyak
Campurkan tepung gandum, air, kunyit, garam dan ke dlm mangkuk pengadun.
Kacau rata adunan dan masukkan keledek.
Pastikan keseluruhan keledek disaluti dgn adunan tadi.
Panaskan minyak dan masukkan keledek.
Goreng hingga keemasan.Angkat dan letakkan di atas tisu dapur untuk menyerap minyak
Dah siap... boleh la makan.. biassanya dimakan pada waktu petang...
Post a Comment